Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Άννα Βίσση

"Από το υλικό που φτιάχνονται τα αστέρια! "

Τι καθορίζει, αλήθεια, μία Star; Ιδίως όταν δε μιλάμε για το Hollywood, αλλά για ένα νησί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο; Πρόκειται σίγουρα για το ταλέντο, και ασφαλώς για τη σκληρή δουλειά. Μήπως όμως, τελικά, κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με για να ξεχωρίσουν; Η Άννα Βίσση ανήκει σίγουρα στους ανθρώπους αυτούς. 


Είναι η ίδια ένα αστέρι πρώτου μεγέθους - η Απόλυτη Ελληνίδα Star όπως την αποκαλούν εδώ και δεκαετίες. Τραγουδά επαγγελματικά από το 1973, κι έχει καταφέρει να μεσουρανεί όλα αυτά τα χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα, με πάνω από 28 εξαιρετικά επιτυχημένα albums στο ενεργητικό της. Καταφέρνει να είναι πάντα στην κορυφή της επικαιρότητας, πρωτοπορώντας σε στυλ και φαντασία με έναν τρόπο εντελώς ασυνήθιστο για τα Ελληνικά δεδομένα. Η Άννα Βίσση είναι ένας καλλιτεχνικός χαμαιλέοντας, που επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό της και κάθε φορά κλείνει ραντεβού με την επιτυχία. 


Τα πόδια στη Γη, στόχος η κορυφή
Η Άννα Βίσση γεννήθηκε στον αστερισμό του Τοξότη - ένα ζώδιο που έχει δώσει πληθώρα καλλιτεχνών. Σα γνήσιο παιδί του Δία (κυβερνήτης πλανήτης του Τοξότη) είναι εκρηκτική, αισιόδοξη, ταλαντούχα, ανεξάρτητη, κοινωνική και καλοσυνάτη. Αγαπά τη ζωή την οποία και ζει όσο πιο έντονα μπορεί. Η Σελήνη της είναι κι αυτή στο φλογοβόλο, νεανικό Τοξότη, προικίζοντάς την με πάντα φρέσκες ιδέες και νεανικό στυλ.
Την τόση φωτιά του Τοξότη «γειώνει» και βάζει σε σταθερές βάσεις ο ωροσκόπος Αιγόκερως, δείχνοντάς της, μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά, το δρόμο της μεγάλης επιτυχίας και της κοινωνικής καταξίωσης και αναγνώρισης. Φιλόδοξος, οργανωτικός, αποφασιστικός και, κυρίως, υπομονετικός, ο Αιγόκερως βάζει στο σωστό κανάλι το ταλέντο της. 
Η Άννα αντιπαθεί την κριτική και γίνεται απόμακρη στην προσπάθειά της να διατηρήσει την καλή της εικόνα στον έξω κόσμο. Η αξιοπρέπεια, το ήθος και η εντιμότητά του χαρακτήρα της, θα την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή. 
 
Ότι σου αξίζει, το κερδίζεις


Ότι τίποτα δεν της χαρίστηκε, φαίνεται και στην δύσκολη όψη του Κρόνου προς τη Σελήνη της. Μπορεί το εξάγωνο του Ήλιου της με το Δία (και μάλιστα στον 10ο οίκο της καριέρας και της δημόσιας εικόνας της!) να επιβεβαιώνει πως η τύχη τη βοήθησε πολύ, αλλά η δυσαρμονική όψη Κρόνου - Σελήνης μας λέει πως χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.  Η όψη αυτή, επίσης, ευθύνεται για τις πολλές ανασφάλειες της και την κυκλοθυμία της, για την οποία συχνά γίνεται λόγος στα media.
Όσο για τη λατρεία του κόσμου και την απήχησή της στο πλατύ κοινό, ελάχιστο ρόλο έχουν παίξει οι όποιες ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα της απασχολούν τη δημοσιότητα. Ο γνήσιος μαγνητισμός της και η ανατρεπτική καλλιτεχνική της πορεία είναι εκφράσεις του σαγηνευτικού Πλούτωνα σε αρμονική όψη με τον Ήλιο της... Ο πλανήτης της αναγέννησης και της μεταμόρφωσης σχετίζεται με την επιρροή στο ευρύ κοινό, καθώς δίνει στην Άννα το χάρισμα να παρασύρει με τη φωνή της το κοινό της σε ένα ταξίδι στα πιο βαθιά, εσωτερικά συναισθήματα. Είναι αυτή η όψη τριγώνου του Ήλιου της με τον Πλούτωνα που αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας για την Άννα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως Πλούτωνας σημαίνει πλούτος και όταν συναντάμε τον Πλούτωνα σε εκείνο το τομέα του ωροσκοπίου που αφορά τις υλικές αξίες και το χρήμα, τότε τα πράγματα ερμηνεύονται μάλλον απλά: οι εμφανίσεις της θα αμείβονται πάντα πλουσιοπάροχα (ο ωροσκόπος Αιγόκερως θα ζοριζόταν πολύ με κάθε άλλο σενάριο!)... 
Ο Ερμής της βρίσκεται στο ζώδιο του σοβαρού και ευσυνείδητου Αιγόκερω. Η μνήμη της για στοιχεία και γεγονότα είναι εξαίρετη, καθώς και η λεπτομερειακή δουλειά της. Είναι πειθαρχημένη, επιφυλακτική, μεθοδική, τόσο στη σκέψη, όσο και στην πράξη.
 
Shame on me if you fool me twice
Μολαταύτα, ουκ ολίγες φορές έχει πέσει θύμα είτε οικονομικής, είτε συναισθηματικής εξαπάτησης. Η δύσκολη όψη του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη της, θολώνει αρκετά την κρίση της σε ό,τι αφορά χρήματα, σχέσεις και συνεργασίες. Συχνά βλέπει τα πράγματα όπως θα ήθελε να είναι κι όχι όπως πραγματικά είναι. Ένα λιθαράκι ως προς αυτήν την κατεύθυνση βάζει και η δυσαρμονική όψη Αφροδίτης - Ουρανού, κάνοντάς την να έλκεται από άτομα «διαφορετικά», ασυμβίβαστα, επαναστατικά και σίγουρα όχι τυπικά συμβατά με την ίδια.  Με Αφροδίτη στον Υδροχόο, η ίδια είναι πιστή και σταθερή αλλά αρκετά αποστασιοποιημένη συναισθηματικά. Οι έρωτες της έχουν συχνά τη χροιά φιλίας ή και μπερδεύονται με αυτήν, και δεν επιδεικνύει καμία διάθεση να κυριαρχήσει στο έτερον ήμισυ. Αντίθετα, είναι πάντα διατεθειμένη να προσφέρει στον άλλο την ελευθερία που διεκδικεί για τον εαυτό της.
Σε αυτό συντελεί και η τόσο νεανική Σελήνη της, η οποία βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ουρανό, κάνοντάς την να επανεφευρίσκει τον εαυτό της σε κάθε νέο της εγχείρημα, αλλά και να μην έχει κανένα πρόβλημα να κάνει επεμβάσεις ώστε να βελτιώσει και να διατηρήσει για πάντα νεανική την εξωτερική της εμφάνιση.
Όσο για τον Άρη της (ο πλανήτης που συμβολίζει τη δράση, την πρωτοβουλία, την ενέργεια, τη σεξουαλικότητα) βρίσκεται στο ζώδιο του εκρηκτικού Σκορπιού. Σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα  πολλές φορές την κάνει πολύ ορμητική και με βίαια ξεσπάσματα. Είναι η όψη που πάντα θα αποτελεί απειλή για τις φιλίες αλλά και τις συνεργασίες της. 

Το πιο δύσκολο σημείο στον χάρτη της, ειναι η σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της,οπου εκει βρισκεται και ο γενεθλιος Ηλιος της. Η αστρολογική θεωρία αναφέρεται σε ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης, μια χαμηλή αυτοεκτίμηση και μια ανασφάλεια μπροστά στην τελειότητα. Κι ακόμη μια διάθεση απομόνωσης που παίζει το κρυφτούλι με την αναγκαιότητα της παρουσίας της στην επικαιρότητα. Αυτή είναι η «σοβαρή» πλευρά της Άννας Βίσση και γνωρίζουμε καλά πως μια τέτοια Κρόνια επιρροή μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να φθάσει μέχρι την κατάθλιψη.
Παράλληλα όμως, αποτελεί και το αντίβαρο ή πιο σωστά τον μοχλό ανάπτυξης στο ωροσκόπιο ενός δημιουργικού ανθρώπου. Χωρίς το «αγκάθι» του Κρόνου η Άννα Βίσση θα ήταν πολύ διαφορετική, βολεμένη ίσως σε μια καλή απροβλημάτιστη ζωή, μακριά όμως από την «βάσανο» της δημιουργίας. Επιπλέον ο άνεμος ελευθερίας που πνέει στο ωροσκόπιο της (η Αφροδίτη στον Υδροχόο, στον 1ο οίκο σε αντίθεση με τον Ουρανό) δεν θα είχε λόγους να εκφράζεται, κοντράροντας τον «μεγάλο αντίπαλο» Κρόνο.
Γενικά για τον καθένα μας, τόσο ο Κρόνος, όσο και ο Ουρανός, θέλουν τις «αποδείξεις» τους, την επιβεβαίωση της ισχύος τους, που την παίρνουν μέσα από τις επιλογές του φορέα της ενέργειας τους, δηλαδή εμάς. Η ύπαρξη του ενός «στρατοπέδου» εξαρτάται άμεσα από το άλλο, αφού και στην ανταλλαγή-σύνθεση της κοσμικής ενέργειας ισχύει το «it takes two, to tango».
  
Και τώρα τι?
 
Με τον Κρόνο στο Σκορπιο, να εχει θρονιαστει στον 11ο οικο της και να ετοιμαζεται να πιασει με συνοδο τον γενεθλιο Αρη της...καταλαβαινει κανεις οτι οι στοχοι και οι επιθυμιες της θα εκπληρωθουν μονο μεσα απο σκληρη δουλεια. Επισης θα μπορεσει να κανει το απαραιτητο ξεκαθαρισμα στον κυκλο των γνωριμιων της, ουτως ωστε να δει ποιος αξιζει να μεινει διπλα της, διακρινοντας προσεχτικα τις σχεσεις ουσιας απο τις σχεσεις αναγκης. Τουλάχιστον, με τον Ουρανό στον Κριό τα επόμενα χρόνια, μέσα από πρωτοποριακούς τρόπους και ριζοσπαστικές επιλογές έχει την δυνατότητα πάλι να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού. Αν όμως επιλέξει την πεπατημένη των ευκολόπεπτων hits τότε το άμεσο μέλλον προμηνύεται απαισιόδοξο... 
Ο διελαυνων Πλουτωνας μεσα στον 1ο οικο της μιλα για αναγεννηση μεσα απο το θανατο...θα την ωθησει σε εντονες αλλαγες της εξωτερικης της εικονας, και θα απαιτησει να γκρεμισει οτι σαθρο υπαρχει στις σχεσεις της (αξονας 1ου/7ου)  για να δωσει τη θεση του στο καινουργιο.Μια Πλουτωνια παθιασμενη σχεση ισως βαλει τωρα τις ριζες της, μεσα απο τη οποια θα μεταμορφωθει εντελως, με επωδυνο ισως τροπο,αλλα...ολοι ξερουμε κατα βαθως οτι παντα η εξελιξη ξεβολευει και ποναει, ειδικα οταν χρειαζεται να αλλαξεις δερμα! 

Πηγη: Stardome*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου